El-Emr Hakkında

Cansu

Bismillahirrahmanirrrahim
Tem 11, 2014
525
Denizli
El-Emr

el-Emr, iki manada tefsir edilir:

1. el-Emr bi-'i-ma'rûf ibaresi ile, tevhidi emret­mek I tevhîd ile emretmek; ve'n-nehy 'ani'l-münker iba­resi ile de, şirkten nehyetmek kasdedilmiştir; şu âyet­lerde olduğu gibi:

Siz insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz; ma'rûfu (yani, Allah'ın tevhidini /Allah'ı birlemeyi} emreder, münkerden (yani, şirkten} nehyedersiniz. (Âl-iİmrân/110)

Tevbe edenler, ibâdet edenler... ma'rûfu {yani, tevhi­di} emredenler, münkerden {yani, şirkten} nehyeden-ler... (Tevbe/112)

(Lokman oğluna şöyle tavsiye etti}: "Ey oğulcuğum! Salâtı ikâme et, ma'rûfu {yani, tevhidi} emret, mün­kerden {yani, şirkten} nehyet! (Lokmân/17)

2. el-Emr bi'l-marûf Nebi'ye -Allah'ın salât ve se­lâmı o'na ve alîne olsun- ittiba etmek ve o'nu tasdik et­mek; ve'l-münker ise tekzib etmek/yalanlamak mana­sında kullanılır; şu âyetlerde böyledir:

{Ehl-i Tevrat'ın} hepsi bir değildir. Ehl-i Kitap'tan... ma'rûfu (yani, Muhammed'e îmânı} emrederler,

münkerden (yani, Muhammed'i tekzib etmekten t ya­lanlamaktan} nehyederler... (Al-i İmrân/113-114)

Mü'min erkeklerle, mü'min kadınlar birbirlerinin ve­lîleridir; ma'rûfu {yani, Muhammed'e îmânı} emre­derler, münkerden (yani, Muhammed'i tekzib etmek­ten j yalanlamaktan} nehyederler. (Tevbe/71)
 
Similar threads
Thread starter Başlık Forum Cevaplar Tarih
Cansu El-Fısq Hakkında E 0
Cansu El-Harb Hakkında E 0
Cansu Ez-Zann Hakkında E 0
Cansu El-Hars Hakkında E 0
Cansu El-Batşl Hakkında E 0

Similar threads

Üst Alt