Zinaya sürükleyen sebepler

Tem 23, 2014
1,098
Maraş
Zinaya sürükleyen sebepler

Açık-saçıklık ve harama bakmak,
Nâmahreme dokunmak ve tenhada buluşmak,
Kadın-erkek bir arada bulunmak
Müstehcen neşriyat ve filmler,
Cinsel duyguları tahrik edici müzikler
İçki ve uyuşturucu maddeler
Birbirlerine namahrem olan iki zıt cinsin flört etmeleri
Manevi ve ahlaki duyguların zayıflaması
Chat odaları
Sosyal baskı-Arkadaş ortamları


Eskiden insanlar küçük şehirlerde mahalle gibi yerlerde yaşarlardı. Şimdi ise şehirler büyüdü ve insanlar üzerinde sosyal baskı kalktı. Böylelikle insanlar istediklerini yapmaya başladılar. Şeytana uyanlara ortam doğmuş oldu. Bize düşen bu büyük şehirlerde kendimiz kontrol etmek ve Allah’ın bizi gördüğünü ve bir dün yaptıklarımızdan dolayı hesaba çekileceğimizi unutmamaktır.

FLÖRT
Gençler için aldatıcı bir tuzaktır. Evlenecek çiftlerin böyle bir arkadaşlığa ihtiyacı yoktur. Önce tanışma görüşme, çıkma, kol kola gezmeler… Sonra yalnız kalmalar, sarmaş dolaş olmalar ve istenmeyen vaziyetler…
Flört bıçakla oyna oynamak gibidir.
“Arkadaş, sevgili, sözlü, nişanlı vs. adlarla beraber olan kız erkek bu güven ile el el verir, baş başa diz dize olurlar, sınırları aşarlar. "Seninle zaten evleneceğim ya" diye başlayan aldatıcı laflara kanan kızların sonu hüsran olur.
Tenhada baş başa kalmalar insanın şehevi duygularını ateşler. Bu ateşte insanı yakar. Günümüzde yaygın bir şekilde rastlanan kız-erkek muhabbetleri gençlerin harama yaşlaşmasına sebep olmaktadır. Bunlar, daha sonraki zamanlarda istenmeyen yakınlıkların yaşanmasına ortam hazırlayan şeylerdir. Dolayısıyla şiddetle uzak durulmalıdır.
Ayrıca flört neticesinde evlenen gençlerin pek çoğunun mutsuz bir evlilik yaşadıkları görülmektedir. Bu bakımdan salih ana babanın tavsiyelerine mutlaka uymalıdır! Ana baba, oğlunun veya kızının evleneceği kişiye, evlatlarının gözü ile bakmaz. Acı tecrübelerin verdiği firasetle bakar. Atalarımız, (Ulu sözü dinlemeyen uluya kalır) demişlerdir.
Araştırmalar onu gösteriyor ki: Flörtle evlenenler, boşanmaya daha yatkın oluyorlar
Flört edenler birbirlerini severlerse, bu daha kötü netice verir. Böyle biri, kendisine verilecek nasihati, deli saçması kabul eder. Onun için Peygamber efendimiz, "Aşırı sevgi insanı sağır ve kör eder" (İbni Mace) buyurdu.
Sağıra ne anlatsanız duymaz. Köre bütün renkleri gösterseniz, birini diğerinden ayıramaz. Seven kimsenin de gözüne bir şey görünmez. Sevdiği kişinin yanlış tavır ve hareketleri olsa bile, yine de onunla evlenmek ister. Bu duruma düşmeden önce, tedbir almak gerekir.
 
Similar threads
Thread starter Başlık Forum Cevaplar Tarih
Mehmet Zina ve Zinaya Götüren Sebepler Dini Konular 0

Similar threads

Üst Alt