Sütre ve Namaz Kılanın Önünden Geçme

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
SÜTRE VE NAMAZ KILANIN ÖNÜNDEN GEÇME
Sütre: Önünden geçenlere karşı namaz kılana siper olan şeydir.Enaz bir arşın yüksekliğinde olur.
• Namaz kılacak kimse,önünden geçilmesi ihtimali olan yerde bir ağacın,bir direğin arkasına geçer veya önüne değnek diker,sandalye koyar,şayet yer sert ise değneği uzunlamasına koyar.Dikilecek bir şey bulunmazsa önüne bir çizgi çeker.Maksat sütrenin ötesinde olan şeylere bakıp gönlünü onlarla meşgul etmemektir.
• Cemaatle namaz kılarken yalnız imamın önüne sütre dikmek kafidir.
• Namazkılanın önünden geçilmez.Geçildiği takdirde namaz kılanın namazına bir ziyan gelmez.Kasden geçen günah kazanır.Namazda olan,önünden geçene mani olma teşebbüsünde bulunmaz.Yalnız geçene mani olmak için erkeğin,okurken sesini yükseltmesi,kadınların da sağ elini sol elinin üzerine vurması caiz görülmüştür.
• Seferde dört rekatlı farz namazlar iki rekat olarak kılınır.İki ve üç rekatlı namazlar kısaltılmaz aynen kılınır.Sünnetleri kılacak olan tam kılar.Eğer sefer bitmiş,istirahati temin edilmiş ise sünnetleri kılar,yolculuk halinde ise veya birşeyden korkuyorsa sünnetleri kılmayabilir.
• İkindi ve saban namazının sünnetleri farzından sonra kaza edilemez. Çünkü kerahat vakti girmiştir.Öğle ve yatsının ilk sünnetleri farzından sonra kaza edilebilir
 
Similar threads
Thread starter Başlık Forum Cevaplar Tarih
Hamidullah Namaz Çeşitleri Namaz 0
Hamidullah Namaz Namaz 0

Similar threads

Üst Alt