İstimna

Tem 23, 2014
1,098
Maraş
MASTURBASYON – İSTİMNA

İstimna nedir?
İstimna; zevk almak için cinsel organla oynama işidir. Elle kendi kendini tatmin etmektir.
İstimna bir ihtiyaç olmadığı gibi faydası yoktur. Ancak bekar gençlerde de bu ihtiyaç uykuda ihtilamlar ile karşıladığından istimnaya ihtiyaç kalmamaktadır. İhtilam, uyku ve rüyada meni boşalması, dolan kabın taşması gibi meninin kendiliğinden dışarı çıkmasıdır. İstimna ise, zoraki bir boşalma olduğundan, ihtilamdan farklı ve zararlıdır.
1-2 hafta istimna yapanlarda ihtilam görülmez. İhtilam da normal boşalmadır.

İstimnanın gelişme devresi
Genellikle 13-18 yaşlarında ortaya çıkar. Bazı insanlar cinsel baskının hafiflemesi için seyrek olarak yapar. Kimisi de bir zevk alışkanlığı halinde, fırsat buldukça sık sık bunu tekrarlar. İstimnadan korunmanın en iyi yolu şehvet hislerinin kontrol altına alınmasıdır. Arzuları frenlemesini bilmelidir. Alışkanlıkların birden bire bırakılması kolay değildir. Yavaş yavaş bırakma yoluna gidilmelidir. İstimna ne kadar çok yapılırsa o kadar şehveti körükler ve insan sık sık tekrar etmek ister. İşte istimnanın en kötü özelliği de budur. insanı kurutması…devam edildikçe insanı kendine çeker.

İstimnanın sebepleri ve zararları
İstimnâya alışmış olmak ve zevk aracı olarak görmek.
İstimnaya alışanlar evlendiklerinde cinsel ilişkiden yeteri kadar zevk alamamaktadırlar.
Cinsel isteğin fazla artması.
Arkadaşlardan duymak görmek onların etkisinde kalmak.
Açık-saçık manzaralar, şehveti tahrik edici söz ve yazılar, dergi ve gazeteler, filimler.

B- İSTİMNANIN ZARARLARI
İstimnanın psikolojik, ailevi, bedeni ve cinsi hayat yönünden pek çok zararları vardır.

PSİKOLOJİK YÖNDEN
İstimna yapanlarda üzüntü, dalgınlık ve aşağılık duygusu belirir. Pişmanlık ve ruh sıkıntısı-moral kırıklığı Sinir bozukluğu, uykusuzluk, dermansızlığa sebep olur.
Her defasında bırakacaklarını söylerler ama bir defa alışmışlardır. Sözlerini bozarlar. İradelerine yenik düşerler.
Güvensizlik, gereksiz şüpheler ve endişeler artar. Ümitsizlik ve karamsarlık yapar.
İstimnaya başvuranlar sapık bir takım iğrenç alışkanlıklara da sapabilirler. Hayvanlarla, hem cinsiyle vs.
Eşler arasındaki sevgiyi ve birlikteliği azaltır. Aile mutluluğunu köreltir.
Neşeyi kaybettirir, sersemlik ve tembelliğe iter.
Hayal güçlerini iyi ve faydalı şeye yoğunlaştıramazlar. Sürekli hayallerinde ve düşüncelerinde cinsellikle meşgul olular. Gece yatağa girdiğinde dışarı çıktığında bir işle meşğulken bile hep akılları oraya gider.

BEDENİ VE CİNSİ HAYAT YÖNÜNDEN
İstimna insanı tatmin etmez, cinsel rahatlık tam olarak sağlamaz. İnsanı tam tatmin etmemiş olarak bırakarak, daha fazla tahrik eder, azdırır. İstekler gittikçe şiddetlenir ve bu, işi daha da ileri götürülebilir. Bu da zararı artırır.
İleri giden istimna erken boşalmaya sebep olur. Aşırı ve sürekli istimna iktidarsızlığa bile sebep olabilir.
Hafızayı zayıflatan unsurlardan en tehlikesi; şehevi duyguları tahriktir

AİLEVİ YÖNDEN
İstimna alışkanlığını bırakamayanlar, bekârken uzun süre devam edip evlendikten sonra vazgeçemeyenler aile hayatlarını tehlikeli bir hale getirirler. Evlendikten sonrada bu illeti devam ettirirler.
Gençler arasında birbirinden duyarak veya görerek yayılmalar olabilmektedir. Kendi yaptıkları bir yana başkalarını da bu tür kötülüklere alıştırırlar. En kötüsü de bu işin normal karşılanmasıdır.

İSTİMNANIN DİNİ HÜKMÜ
İstimna tahrimen mehruhtur, yani harama yakındır.

Bu konuda özelliğine göre hükümler:
*Zina tehlikesi var ise ondan korunmak için vacip olur. Ancak bu da insanı kandırabilir. Bize kimse gelipte zina teklifi yapmadı Allah korusun böyle bir durum var ise bu düşünülebilir. Yabancı kadınların avret yerlerine şehvetle bakılması istimnadan daha günahtır. Namahreme dokunmak, kucaklaşmak bakmaktan daha çok günahtır. Zorlayıcı bir ihtiyaç anında, kurtulmak için bekar ve dulların belirli bir şahıs veya resim üzerinden hayal kurmadan, tabii haliyle olursa günahsız sayılır. Sırf zevk için gelişigüzel yapılanı haramdır.
Zaruretler istimnayı mubah etse bile şunu da unutmamalıdır. Kendisi zina yolunu arayıp, çeşitli dergi, gazete ve filmleri izleme sonucunda böyle bir şeye yönelme durumu farklıdır. Zinadan iyidir diye insanın böyle kendini teselli etmesi kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.
İhtilamda olduğu gibi istimnadan sonra da gusül yapmak gerekir.
Oruçlu iken istimna olduğunda boşalma varsa oruç kazaya kalır, kefarete değil. Boşalma olmadı ise o zaman oruç bozulmaz, gusül gerekmez.

İSTİMNADAN KORUNMA ÇARELERİ

Güzel neşriyatları okuyan o güzelliklere ulaşmaya gayret gösterir. Kötü neşriyatları okuyan kendisini o kötülüklerin içerisinde bulur. Bu yüzden cinsel arzuları tahrik edici neşriyat ve gösterimden şiddetle uzak durulmalıdır.
Şehvet verici sohbetlerden ve görüntülerden uzak durulmalı.
Akla kötü düşünceler ve hayaller geldiğinde Allah’a sığınılmalıdır.
Ayrıca dar çamaşır ve pantolon giyilmemelidir. Zira tenasül bölgesini sıkan dar giysiler şehveti dürter.
Öte yandan istimna hissi uyandığında avret yerlerinin soğuk suyla yıkanması bu arzunun azalmasının sağlayacaktır.
Bu arada oruç tutmanın şehvet hislerini yatıştırmak için önemli bir tesiri vardır. Hem oruç sevabı alınmış hem de günahtan uzaklaşılmış olur.
Allah’ın her zaman bizi gördüğünü ve meleklerin de etrafımızda olduğunu unutmamalıyız. Bizi o halde iken başkasının görmesini nasıl istemeyip yalnız kaldığımızda yapıyorsak, yalnız olmadığımızı bilerek bu kötü fiilden uzak durmalıyız.
Bu kötü alışkanlıktan kurtulabilmenin en iyi yolu evlenme durumu olanların evlenmesidir.
Bu illete bulaşmamak en güzelidir.
 
Üst Alt