Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni

Samyeli

Yönetici

Yönetici
Tem 11, 2014
473
Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Metni
Sayın Valim, Kıymetli Misafirler…..
Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı,devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi “18 Mart Şehitler Günü” münasebetiyle minnet ve şükran duygularımızla ve rahmetle anıyoruz.
Bebeğini sevmeden , ona isim vermeden, bu kutsal toprağın kara bağrına düşen fidanlardır onlar. Kanıyla al bayrağını, canıyla aziz vatan toprağını yaratanlardır. Tüfeğine yar, mezarına bahar diyenlerdir. Ölümün üstüne bilerek, merminin üstüne gülerek gidenlerdir. Kendileri cihan, öyküleri birer destandır.
Tarihimizin en şerefli destanlarından birini de, bundan 95 yıl önce Çanakkale’de yazmışlardır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca yaratılan bir büyük mücadelenin, şairin ifadesiyle, Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Çanakkale Seddülbahir’de direniş, Conkbayırı’nda taarruz, Sığındere’de boğuşmaktır. Gelibolu’nun en izbe derelerinde korku, en zirvelerinde cesarettir. Kolundan yaralanmış çavuşun, kolunu keserek savaşma azmi; yaralanıp geri dönen bir erin yüzüne yansıyan utancıdır. Çanakkale son nefesinde düşman kullanmasın diye tüfeğini bozan komutanın direnci, ölürken gülebilen erin metanetidir.Yetim hakkı, ana ağıdı ,kimsesizlerin eyvahıdır Çanakkale! Rüzgarlarında çelik nefesi, yamaçlarında gazi menkıbeleridir. Hala mezarı olmayan, sevdiklerine kavuşamayan şehitlerimizin duasıdır.İmanın topa, tüfeğe, demire, çeliğe isyanıdır.

Candan geçilir..
anadan geçilir,
yardan geçilir de
vatan geçilmezdir.

İşte bu yüzden Çanakkale geçilememiştir, geçilmezdir.

Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan binlerce şehidimizi ve gazimizi bir kez daha şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Anma programını sunuyorum:
  • Saygı Duruşu
  • İstiklal Marşı
  • Devlet Övünç Madalya Töreni
  • Okul Müdürü ..............’ın konuşmaları
  • “Çanakkale; Bir Savaş, Bir Zafer, Bir Destan” adlı programın sunumu
  • Kapanış
 
Similar threads

Similar threads

Üst Alt