Fıtır Sadakasının Miktarı

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
FITIR SADAKASININ MİKTARI

Fitre;buğday,arpa,buğday ve arpa unu,kuru üzüm ve hurma üzerinden verilir.Bu sayılan maddeler Peygamber (SAV) zamanında ki temel gıda maddeleridir.Bu sebeple bir memleketin temel gıda maddeleri ne ise o esas alınabilir.Gıda maddelerinin seçim ve tesbitinden amaç,muhtaç kişinin en az bir günlük iki öğüne yetecek kadar zaruri ihtiyacını karşılamaktır.
O halde fıtır sadakasının miktarını şöyle açıklayabiliriz.Fıtır sadakası üzerine vacib olan kimsenin bir günlük (iki öğün,sabah-akşam) yiyecek masrafıdır.
“Allah, kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun da keffâreti, ailenize yedirdiğiniz yemeğin orta hallisinden on fakire yedirmek, yahut onları giydirmek, yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamıyan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin keffâreti işte budur. Yeminlerinizi koruyun (onlara riayet edin). Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz!” Maide Suresi Ayet 89
 
Similar threads
Thread starter Başlık Forum Cevaplar Tarih
Hamidullah Fıtır Sadakasının Verilme Zamanı Oruç 1
Hamidullah Fıtır Sadakası Kimlere Verilir Oruç 1
Hamidullah Kimlere Fıtır Sadakası Verilir Oruç 1
Hamidullah Fıtır Sadakası Oruç 1

Similar threads

Üst Alt