Fahri Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınav İlanı

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
Fahri Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınav İlanı

T.C.
BURSA VALİLİĞİ
İl Müftülüğü​

Sayı : 97518179/902- 2484 18 Mayıs 2015

İ L A N

İlimiz İlçe Müftülüklerinde 2015 yılı yaz Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi ile Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. maddesi ile Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9. ve 18. Maddeleri gereğince geçici Kur’an kursu öğreticiliği sözlü sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3) İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4) Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5) Sabıka kaydı bulunmamak (Kamu için)

6) 2014 yılı KPSS(DHBT)’den 60 puan ve üzeri almış olmak, 60 ve üzeri alan müracaatçı bulunmadığı takdirde KPSS(DHBT)’ye girmiş olmak

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMERİ VE DİĞER HUSUSLAR

1) Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 02/06/2015 tarihi mesai bitimine kadar dilekçeleri ve KPSS(DHBT) sonuç belgeleri ile görev almak istedikleri İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Her aday sadece bir İlçe Müftülüğüne müracaat edebilir. Birden fazla ilçeye müracaat edenlerin müracaatları iptal edilip sınava alınmayacaklardır.

2) Sınav, Diyanet Eğitim Merkezi (İhsaniye Mahallesi Emniyet caddesi No:6 Nilüfer)’de 9-10-11 Haziran 2015 tarihlerinde saat 09:00’da yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınava gireceği tarihler ilan bitim tarihinden sonra İlimiz Müftülüğü T.C. Bursa İl Müftülüğü internet adresi “duyurular” bölümünde ilan edilecektir.

3) Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye göre belirlenecektir.

4) Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS(DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir.

5) Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

SINAV KONULARI

1) Kur’an-ı Kerim,

2) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları),

3) Hitabet.

Bursa İl Müftülüğü'nden İlanen duyurulur. 18/05/2015​
 
Üst Alt