Duanın Etkileri

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
DUANIN ETKİLERİ

Dua keyfiyetine şiddetine ve güçlü söylenişine bağlı olarak ruh ve cismimizi etkiler. Dua eden çehrelerde önceleri var olan vurdumduymazlık, eksiklik, kıskançlık ve kötülük duyguları yerlerini iyiliğe başkalarına iyilik yapmaya ve hayırlar istemeye terk eder. Zeka, bilgi ve güç itibariyle eşit durumda olan iki bireyden dua edenin ahlaki özellikleri ve karakteri çok pratik ve vasat bir tutumla etmeyeninkinden daha olgun bir görünüm kazanır.

Dua ortamında insan kendini olduğu gibi görür, kendine gelir, git gide_ruhsal bir sükuna kavuşur. Dua bire özgü somut bir çok belirtileri kendi özellikleriyle ortaya çıkarır.

Burada “Lourdes” örneği verilmekte samimi yapılan dualar kabul görürken, turistik yapılan ziyaretlerin kabul görmediği anlaşılmıştır. Öyle anlaşılıyor ki duanın kabulu şiddet, ısrar, keyfiyet ve içtenliğe bağlıdır. İnsan dua ile Allah'a yaklaşır. Allah da insanın kalbine. İnsan su ve oksijene gereksindiği oranda Allah'a da muhtaçtır. Sezgiye, ahlaki duyguya, güzellik duygusuna ve zekanın aydınlığına ek olarak din duygusu kişiliğin çiçeklenmesini sağlar.
 
Üst Alt