Reenkarnasyon İlkeleri

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
AKIL VE BILIM ILE CATISAN REENKARNASYON ILKELERI
1) Su anda dunyada milyarlarca insan yasamaktadir. Bu insanlarin en azindan bir kisminin gecmis hayatina ve o hayatin hususiyetlerine dair bir seyler hatirlamasi gerekirdi. Ancak hic kimse bu tur seyler hatirlayamamakta.
2) Reenkarnasyoncularin kendilerine delil olarak gosterdikleri ve guya hipnoz yapilan bazi insanlarin hipnoz aninda gecmis hayatlarina dair sozleri nicin butun insanlar icin gecerli degil?
3) Psikiyatrinin bir ruknu olan ve bazi tedavilerin bir parcasi olarak kullanilan hipnoz, hipnoz yapan insanin telkinlerine bagli olup ancak bu sayede hipnoz yapilabildigine gore, bu telkinler sonucu ve tamamen suursuzca hipnoz altinda soylenilen sozler nasil ilmi bir delil gibi kabul edilebilir?
4) Butun psikiyatristler zaman zaman hipnozu kullandiklarina gore, dunyada butun hipnoz yapan psikologlarin yaptiklari binlerce hipnoz seansi sonunda en azindan reenkarnasyona dair emareler gormeleri ve bu konuda ittifak etmeleri gerekmez miydi?
5) Reenkarnasyonun bir diger iddiasina gore bazi insanlar ikinci hayatlarinda hayvan veya bitki olabildiklerine gore, eskiden insan olup ikinci hayatlarinda hayvan ya da bitki olan dunyada mevcut bulunan trilyonlarca hayvan ya da bitkide en azindan bazi insan davranis ve hususiyetlerinin bulunmasi gerekmez mi?
6) Nicin butun psikiyatristler hipnoz seanslarinda soylenen sozleri tenasuhculer gibi reenkarnasyona bir delil gibi gormemekte, aksine bu iddialari ittifak halinde reddetmekte ve bu insanlari psikolojik hasta olarak gormekteler?
7) Bu konuda arastirma yapmis bilim adamlarina gore reenkarnasyon inanisinin olusmasindaki en buyuk etkenlerden biri, kisinin yasadigi kultur ortamidir. Bunu dogrular sekilde nicin sadece Hindistan gibi tenasuhun dini bir inanis olarak goruldugu ve yuzlerce yillik tenasuh kulturune sahip Hindular arasinda reenkarnasyon inanisi diger ulkelerle karsilastirilamayacak kadar yaygin ve cok?
 

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
Reenkarnasyon İlkeleri

Iman esaslarimizla catisan reenkarnasyon ilkeleri
1) Hasir (oldukten sonra dirilme) akidemiz acisindan her insan kendi hayatindan sorumlu olduguna gore, binlerce cesede girip cikmis bir ruh hangi kimlikle hasrolacak ve hangi yasantisina gore gunah ve sevaplari degerlendirilecek?
2) Insan dunyada yaptigi en kucuk iyilik ve kotulugun karsiligini ahirette bulacagina gore, tenasuh inanisi geregince ruhlar izdirap uzerine kurulu bir beden degistirme yasiyorsa, insan yaptigi iyiliklerin karsiligini ne zaman, nerede ve nasil gorecek?
3) Rahmeti sonsuzun rahmeti sayesinde butun gunahlar affedilebilecegine gore, affedilebilmek icin tenasuhte oldugu gibi ruhlarin izdirapli ve uzun seyahatine ne gerek var?
4) Islam tarihinde Islam'i kabul etmeden evvel putperest ve evlat katili olup, daha sonra cennetle mujdelenecek kadar muaalla bir mevkiye cikmis kimseler, sahabe adiyla yadedilen on binlerce ornek herkesin malumu olduguna gore, terakki icin ruhlarin devr-i daimine ne ihtiyac var?
5) Her vucud icin bir ruh yaratmak Allah'in sonsuz yaratma kudreti acisindan gayet kolaydir. Eger -farzi muhal- Allah bir grup ruhu yaratip bunlari butun cesetlere sokup cikartiyorsa bu durum her ceset icin -hasa- bir ruh yaratamadigindan midir, yoksa baska bir hikmeti mi vardir?
6) Eger ruhlar devr-i daim yoluyla terakki ederek kemale ereceklerse, cehennem kimler icin olacak ve hangi fonksiyonu icra edecek? Ayni sekilde nefsin cesede ihtiyaci kalmayip kemale ermesinden sonra hasirde cesetlerin yaratilisi nasil gerceklesecek?
 
Similar threads
Thread starter Başlık Forum Cevaplar Tarih
Hamidullah Reenkarnasyon R 0

Similar threads

Üst Alt