Hadis ve Ayatli Öğretmen Karne Görüşleri

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
Hadis ve Ayatli Öğretmen Karne Görüşleri
► Ders alınmış başarısızlık başarı demektir... Dualarım birinci dönem ki başarısız olduğun noktaları fark edip düzeltmen doğrultusunda. II. dönem daha başarılı olacağına inanıyorum.
► Başarı bilgi ister. Bilginin de beşte dördü ilgidir... Derslerine daha ilgili olursan başarılı olacağına inanıyorum.
► Boş vaktini ilme harcayan kurtulur diyor Hz. Muhammed (s.a.v) bu söz doğrultusunda yaşarsan başarılı olacağını düşünüyorum.
► Hayatta başarılı olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, düzen, çalışma... Derslerine daha dikkatli ve düzenli çalışırsan başarılı olacağına inanıyorum.
► İlim; ancak edeple alınır, edeple anlaşılır... Edebinle ve başarılarınla örnek bir öğrencisin. II. dönem seni daha da başarılı göreceğime inanıyorum.
► Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en güzel olanınızdır... Benim terbiyeli öğrencim Esranur senin daha başarılı olacağına inanıyorum.
► Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir... Kıymetli öğrencim Melisa başarılarının devamını diliyorum.
► Hz. Muhammed(s.a.v) Çalışınız, kendinizi bırakmayınız. Çünkü herkes ne iş için yaratılmışsa, o iş kendisine kolay hale getirilir buyuruyor. Edebinle örnek bir öğrencimsin çalışmalarının II. dönemde devam etmesini diliyorum.
► Muhakkak ki insan için ancak çalışmasının karşılığı vardır...İşte bu karne de senin çalışmalarının karşılığı. Tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
► Üşenme, erteleme, vazgeçme...Bu söz senin hayat görüşün olsun. Başarılı olacağına inanıyorum.
► Eski devirlerde dergâha ilim öğrenmek için gelenlere önce edep öğretilirdi... Edebinle ve derslerdeki başarılarınla örnek bir öğrencimsin. Başarılarının devamını diliyorum.
► Mümin arıya benzer; konduğu dalı kırmaz, oraya zarar vermez. Toplayıp bıraktığı eseri de güzeldir...Etrafında kimseyi kırmayan, inciltmeyen öğrencim Mukaddes ben senin çok daha başarılı olacağına inanıyorum.
► Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat et...Başarılı bir öğrencimsin ancak senden arkadaş seçiminde daha dikkatli olmanı istiyorum.
► Hz Ali buyuruyor ki: ilim mirasın hayırlısıdır, edep sanatın hayırlısıdır, ibadet sermayenin hayırlısıdır, iyi amel ömrün hayırlısıdır, iyi ahlak yakın dostun hayırlısıdır, hilim yardımcıların hayırlısıdır...Bilgini her geçen gün daha da arttırman dileklerimle başarılarının devamını diliyorum.
► Kişi kendi elinin emeğinden daha temiz bir kazanç elde etmemiştir...Emeğinle elde ettiğin bu başarının devamını diliyorum.
► İki günü aynı olan, her gün ilerlemeyen, yeni bir şey öğrenmeyen ziyandadır...Bilgilerine her geçen gün yenilerini eklemeni diliyor seni daha başarılı görmek istiyorum.
► İlim öyle bir şeydir ki; sen ona kendini tamamen vermezsen o sana yarısını bile vermez... İkinci dönem kendini derslere daha çok vermeni diliyorum.
Gönderen: Tuğba DEVECİ
 

Similar threads

Üst Alt