Veli Toplantısı Gündem Maddelerinin Görüşülmesi

Hamidullah

Yönetici

Yönetici
Tem 13, 2014
2,497
T. C.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ


1) Toplantı Eğitim-Öğretim yılının iyi bir şekilde geçmesi dilekleriyle başladı.Veli toplantısına velilerin genel olarak katıldığı görüldü ;gelen velilerin ismi ve imzası alındı.

2) Velilere 8. sınıf dersleri ,müfredat programı hakkında bilgi verildi.Genel olarak veliler eve ders verilmemesi hakkında şikayetlerini söylediler.Sınıf öğretmeni ve Türkçe öğretmeni .......................... çalışma kitaplarındaki etkinliklerin yapıldığını eve ödev vermekten çok öğrencilerin o günkü yapılan dersleri tekrar etmelerinin onlara çok daha fazla yarar sağlayacağını belirtti.Şimdi kullandığımız programın öğrenciyi araştırma ve tekrar ederek çalışmaya yönelttiği toplantıda bulunan branş öğretmenleri tarafından da belirtildi.

3) Öğrencilerin ders çalışırken planlı çalışmalarının performanslarını artıracağını daha başarılı olmalarını sağlayacağı belirtildi.Velilerin öğrencilerinin çalışmalarını ,yaptıklarını takip etmelerinin öğrenciye olumlu yönde etki edeceği belirtildi.Aynı zamanda 8. sınıfta öğrencilerin biraz daha söz dinlemez hale geleceklerini belirten Türkçe öğretmeni ............. ailelerin ve öğretmenlerin iş birliği ile bunun atlatılabilecek bir durum olduğunu belirtti.

4) Sınıf öğretmeni ............... velilere öğrencilerin temizliğine,kılık kıyafetine dikkat ederek okula göndermelerini istedi.El yıkamanın önemliliğinin evde de üstünde durulması gerekliliğinden konuşuldu.

5) Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için özellikle evde kitap okuma vakitlerinin yapılması; velilerinde kitap okumaları gerekliliğine değinildi.Kitap okumanın öğrencilere sağlayacağı yararlardan bahsedildi.

6) Öğrencilerin gelişim düzeylerinden ergenlik dönemlerinden konuşuldu;zaman zaman okulda bu yaşın ergenlik dönemi problemleriyle ilgili seminerler düzenleneceği ve velilerin katılımının yararlı olacağı söylendi.

7) Sınıf annesi olarak ............................. seçildi.

8) Performans ve proje hakkında veliler 8/A sınıfına giren branş öğretmenleri tarafından bilgilendirildi..

9) SBS’nin öğrenciler için önemli olduğu çalışarak,öğretmeni dinleyerek,tekrar ederek ve bol bol kitap okuyarak bu sınavda yüksek puanlar elde edilebileceği belirtildi.Yine planlı ve programlı çalışmanın üzerinde önemle duruldu.

10) 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılının iyi geçmesi dilekleriyle ,velilerin branş öğretmenlerden öğrencilerinin durumlarını sormasıyla toplantı bitirilmiştir.




………………………
Sınıf Rehber Öğretmeni
 

Similar threads

Üst Alt